| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
chichot

|
Wysłany :: Czw Lis 19, 2009 18:21 |
|
11.12.2009 Die Mensch Maschine - liveact nacht
MASZroom Club
ul. ruska 34
tax 5
Mathias Nova live
/punkt/minicroMUSIC /wrocław
Dominik Naglik live
/wrocław
Muppet Animal live
/punkt/studio749 /wrocław
Stante T. producer set
/wrocław
Die Mensch Maschine - Liveact Nacht..
Die Mensch Maschine - Liveact Nacht.. to nowy cykl imprez ktorych nazwy nie bez kozery maja nawiązywac do dzieł mistrzow muzyki elektronicznej, bo bez formacji jaką jest Kraftwerk nie bylo by mowy o istnieniu nowoczesnej muzyki elektronicznej.
Cykl ten ma by swoistym trybutem i "powrotem do korzeni" jakim jest tworzenie muzyki elektronicznej na zywo!
Do tej pory imprezy w klubach zdominowane były przez dj-ow, ktorych sety nawet jeśli są na najwyższym poziomie, to jednak po czasie stają sie przewidywalne i dziwnie znajome. Teraz chcemy to zmienic - liveact jest czynnością jednorazową, na żywo nie można dwa razy zagrac tak samo, przez co zaskakuje i odświeża.
Naszym założeniem jest zjednoczenie, pokazanie i wypromowanie producentów oraz ich koncepcji grania live.
Dla tego również zapraszamy wszystkich producentów zainteresowanych graniem live do współpracy, pokażmy że muzyka elektorniczna to nie tylko dj ale również (a może przedewszystkim ) producent ktory stoi za wygenerowaniem dzwieku odtwarzanego z plyt.
Zapraszamy zatem gorąco i życzymy wszystkim grającym :
POŁAMANIA BITU!
-Der Liveact Nacht sqad!
... |
|
|
 |
Seb

Wysłany :: Pią Lis 20, 2009 9:16 |
|
trzeba dodac ze cykl wymyslil sam karl bartos  _________________ -> www.step-ahead.info <-
01.05: Venus Planet - Koneck
02.05: Hi Life! - Dzierżoniów
07.05: Club Okey - Pszczyna
08.05: N/A - urodziny dj Ron van den Beuken
14.05: OSA - Potok Górny
21.05: Złota Rura - Wrocław
22.05: Ego - Paprotnia |
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Sob Lis 21, 2009 15:44 |
|
| Seb napisał: | trzeba dodac ze cykl wymyslil sam karl bartos  |
nie odcinamy sie od tworczosci Kraftwerkow, co wiecej bralismy udzial w akcji Polish Producers In tribute to Kraftwerk, podczas zeszlorocznej edycji Sacrum-Profanum.. (z czego osobiscie jestem dumny)
nie wiem jak dla Ciebie ale moim zdaniem "Krafci" na LATA wyznaczyli kierunek jakim do tej pory idzie muzyka elektroniczna, po za kraftwerk nalezy też wspomniec o Klausie Schultze'u i jego Tangerine Dream czy Władysław Komendarek- prawdziwi "ojcowie" elektroniki.. |
|
|
 |
Quaris

Wysłany :: Sob Lis 21, 2009 16:03 |
|
ooo Komendarek to szalony koles  _________________ - www.myspace.com/djquaris
- 09.07.10 MIDSUMMER NIGHT'S DREAM @ WAGON |
|
|
 |
tlr

|
Wysłany :: Nie Lis 22, 2009 23:10 |
|
a kto odpali moze jakis cykl progression session ?  _________________ *{;} |
|
|
 |
puchał

Wysłany :: Nie Lis 22, 2009 23:13 |
|
| to moze bomber clock przy okazji? ;p |
|
|
 |
Seb

Wysłany :: Pon Lis 23, 2009 13:25 |
|
don chichot napisal:
| Cytat: | nie odcinamy sie od tworczosci Kraftwerkow, co wiecej bralismy udzial w akcji Polish Producers In tribute to Kraftwerk, podczas zeszlorocznej edycji Sacrum-Profanum.. (z czego osobiscie jestem dumny)
nie wiem jak dla Ciebie ale moim zdaniem "Krafci" na LATA wyznaczyli kierunek jakim do tej pory idzie muzyka elektroniczna, po za kraftwerk nalezy też wspomniec o Klausie Schultze'u i jego Tangerine Dream czy Władysław Komendarek- prawdziwi "ojcowie" elektroniki.. |
jestem takiego samego zdania  _________________ -> www.step-ahead.info <-
01.05: Venus Planet - Koneck
02.05: Hi Life! - Dzierżoniów
07.05: Club Okey - Pszczyna
08.05: N/A - urodziny dj Ron van den Beuken
14.05: OSA - Potok Górny
21.05: Złota Rura - Wrocław
22.05: Ego - Paprotnia |
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Pon Lis 23, 2009 16:46 |
|
to sie ciesze.. bo znaczna cześ środowiska związanego z różną muzyką elektroniczana nie zna początkow - znam takie przypadki ktore nie znaja kraftow ( lub znaja tylko z nazwy ) co w szlachetnej sztuce djskiej (tym bardziej jesli sie gra cos co wywodzi sie strikte z ich muzyki) w moim odczuciu jest niewybaczalne- trzeba znac muzyke (i to różną nie tylko elektronike) by wogole moc mowic że sie chce grac, ze o liveactach niewspomne...
jak widac jednak duch w narodzie nie ginie i niektorzy słyszeli nawet o Komendarku mialem przyjemnoś grac na jednej scenie z Panem Władysławem i powiem ze poza tym ze muzycznie pozamiatal mnie tak ze dlugo balem sie wyjsc z pod kamienia to jest on kompletnym kosmitą - pozytywnym! - ale kosmitą ! .. jako ciekawostke dodam ze jego rider sceniczny zaczyna sie od tego ze czas instalacji sprzetu na scenie to ok 6 h! |
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Wto Gru 01, 2009 18:17 |
|
up ?  |
|
|
 |
Quaris

Wysłany :: Wto Gru 01, 2009 23:48 |
|
upujemy  _________________ - www.myspace.com/djquaris
|
|
 |
sivy co lowi ryby

Wysłany :: Sro Gru 02, 2009 17:02 |
|
| Seb napisał: | don chichot napisal:
| Cytat: | nie odcinamy sie od tworczosci Kraftwerkow, co wiecej bralismy udzial w akcji Polish Producers In tribute to Kraftwerk, podczas zeszlorocznej edycji Sacrum-Profanum.. (z czego osobiscie jestem dumny)
jestem takiego samego zdania  |
a marek bilinski ?? lubb kombi  _________________ www.myheadisdubby.com www.sivy.com.pl www.funk-n-run.pl |
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Sro Gru 02, 2009 17:09 |
|
| oczywiscie ze bilnski tez ale w moim odczuciu duzo wiekszy przelom w elektronice zrobili krafci tangerine dream czy jean michelle jarre .. co do kombi to juz korzystali z doswiadczen.. |
|
|
 |
Quaris

Wysłany :: Nie Gru 06, 2009 11:23 |
|
co ty kutwa chcesz, Kombi jest fajne nawet nie wiesz jak hot majteczki balowały na nich w Kobierzycach  _________________ - www.myspace.com/djquaris
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Nie Gru 06, 2009 16:55 |
|
| no co Ty ? mowisz chyba o KOMBII .. bo cokolwiek mowic to Kombi nie bylo zle - jak na tamte czasy to byl szał ale to i tak niezmienia tego ze jednak super odkrywczy nei byli.. zreszxta cala elektronika dokonalasi edo90 roku -potem to juz tylko pielegnacja styli, oparta na wczesniejszych patentach.. w tej chwili jedynie mozna lamac rytmike, ale same dzwieki juz byly .. |
|
|
 |
chichot

|
|
|
 |
noTab

Wysłany :: Wto Gru 08, 2009 9:55 |
|
| sivy co lowi ryby napisał: | | Seb napisał: | don chichot napisal:
jestem takiego samego zdania  |
a marek bilinski ?? lubb kombi  |
heh licytacja kto zna więcej elektro-polskich kozaków
P.S. Jak Kombi to również Sławek Łosowski ! _________________ 2.07. Das Lokal - "Connected"
9.07.2010 Slot Art - Lubiąż
10.07. TBA
http://djshop.pl
www.myspace.com/djnotab
http://www.myspace.com/plugplaywroclaw |
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Wto Gru 08, 2009 10:34 |
|
| i papa dance ! ehhe |
|
|
 |
Quaris

Wysłany :: Czw Gru 10, 2009 21:46 |
|
tam przestan pisac o papa dance lepiej podaj time table _________________ - www.myspace.com/djquaris
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Pią Gru 11, 2009 9:08 |
|
| Quaris napisał: | tam przestan pisac o papa dance lepiej podaj time table |
ale wogóle po co ? bedzie good mysle.. poza papa dance jeszcze znam A Flock of Seagulls heheh
 |
|
|
 |
clicku

Wysłany :: Pią Gru 11, 2009 18:50 |
|
heh....szkoda że nie będę mógł być
a pomysł na taki cykl imprez jak najbardziej na wielki plus jak dla mnie
Meine Damen und Herren! Ladies and Gentlemen! Heute Abend Die Mensch Maschine. Kraftwerk!
udanej imprezy ;]
Bless ya! _________________
 |
|
|
 |
chichot

|
Wysłany :: Sob Gru 12, 2009 14:14 |
|
| fajnie wygladal stol z samymi pokretłami gałkami suwakami bez cdplayerow i gramofonow.. jak na pokladzie star treka hehe |
|
|
 |
|
|